Yazılımın Dünyası Forum
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

Reklam

Forum
Reklam Alanı



Hoşgeldin, Misafir
Sitemize mesaj yazabilmek için Üye Olmanız gerekmektedir.

Kullanıcı Adı
  

Şifre
  





Arama

(Detaylı Arama)

Forum İstatistikleri
» Üyeler: 3,774
» En Son Üye: ehetine
» Forum konuları: 220
» Forum mesajları: 682

Tüm İstatistikler

Çevrim içi Kullanıcılar
Şuan 4 Kullanıcı Çevrim içi
» 0 Kayıtlı Kullanıcı
» 4 Ziyaretçi

En Son Konular
SQL'de bir sorgunun sonuc...
Forum: SQL Server
En Son Mesaj: paollu
6 saat Önce
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 1
başka bir sitenin connect...
Forum: ASP.NET
En Son Mesaj: suatsuphi
02-11-2017, 22:08 PM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 12
c# console application'da...
Forum: C# Console Application
En Son Mesaj: berktelmi
02-11-2017, 18:20 PM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 5
Webbrowser nesnesi ile er...
Forum: C# Form Application
En Son Mesaj: orcund
02-07-2017, 08:04 AM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 7
Fluent NHiberNate ile inn...
Forum: C# Form Application
En Son Mesaj: bahtiyar_h
02-06-2017, 22:39 PM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 28
İstek Kategori , Forum Sa...
Forum: Bilgilendirme & Duyurular
En Son Mesaj: Misafir
02-03-2017, 03:57 AM
» Cevaplar: 4
» Gösterim: 21,131
Dinamik Şekilde Oluşan ve...
Forum: Proje İstek Hattı
En Son Mesaj: Lügat
12-28-2016, 11:38 AM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 57
3 tablo ile işlem yapma
Forum: C# Form Application
En Son Mesaj: ByVlKing
12-23-2016, 07:50 AM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 67
Exif Reader (Resimden Yer...
Forum: C# Console Application
En Son Mesaj: mustafaalbayrak
12-18-2016, 07:01 AM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 39
Word to UDF (Uyap Dosya F...
Forum: C# Form Application
En Son Mesaj: mustafaalbayrak
12-18-2016, 06:44 AM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 101

 
  SQL'de bir sorgunun sonucunu diğer sorguya gönderme
Gönderen: paollu - 6 saat Önce - Forum: SQL Server - Cevap Yok

İlk Sorgum:


Kod:
Select a1,count(*) as b1 from btable


İkinci Sorgum:

Kod:
Select a1,a2,a3,.., from atable inner join btable b on a1=b.a1

örneğin;ilk sorgu sonucum :a1=1 ve b1=2 ,a1=100 ve b1=8 olsun.... 
ikinci sorgu sonucum:a1=1 b1=2,a1=30 b1=0 ,a1=100 b1=8,a1=22 b1=0

Yani,ilk sorguda  a1'e karşılık b1 hangi değeri alıyorsa ikinci sorguda aynı a1'e karşılık gelen b1'in o değeri almasını istiyorum.Eğer karşılık gelen değer yoksa b1=0 olsun.

Bunu Yazdır

  başka bir sitenin connection bağlantısına ulaşma
Gönderen: suatsuphi - 02-11-2017, 22:08 PM - Forum: ASP.NET - Cevap Yok

Merhaba,

aşağıdaki içerikten oluşan connection.asp şeklinde bir sayfam mevcut. 
http://abcsite.com/connection.asp şeklinde ilgili sayfa çalışıyor. sizce bu bir güvenlik sorunu oluşturur mu ? 
oluşturursa nasıl ? örnekle açıklayabilir misiniz ? 
<%
Set con = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
con.open "PROVIDER=SQLOLEDB;DATA SOURCE=192.168.1.100;UID=webuser;PWD=WU789456;DATABASE=DBPRG"
%>

Bunu Yazdır

Üzücü c# console application'da veri kayıt programı
Gönderen: berktelmi - 02-11-2017, 18:20 PM - Forum: C# Console Application - Cevap Yok

visual studio 2013 te c# console application da veri kayıt prograrmı yapıyorum ama bi kaç yerde hatam var düzeltirseniz sevinirim 



kod : 



string ad;

string soyad;
string bolum;
int no;
}
Arraylist ogrenci_dizim=new Arraylist();
    }

public void Main;
}
public string islem;
    
ana_cumle();

islem = Console.ReadLine();
if (islem=="K") 
{
Kayıt_yap();
}
else if(islem=="A")
{
Kayıt_Ara()
}
else
{
Console.WriteLine("Geçerli Bir İşlem Seçmediniz");
}
}

public struct ana_cumle()
    Console.WriteLine("Yeni Bir Kayıt Yapmak için {K} Tuşuna \n Kayıtlarda Değer Aramak için {A} Tuşuna Basınız")

}
public void Kayıt_yap
{
ogrenci ogrencim= new ogrenci();
Console.Write("Öğrenci Adını Giriniz")
ogrencim.ad=Console.Read();
Console.Write("Öğrenci Soyadınıı Giriniz")
ogrencim.soyad=Console.Read();
Console.Write("Öğrenci Numarasını Giriniz")
ogrencim.no=Console.Read();
Console.Write("Öğrenci Bölümünü Giriniz")
ogrencim.bolum=Console.Read();
ogrencilerim.add(ogrencim);
Console.WriteLine("Öğrenci Başarıyla Kaydedildi");
Console.Clear();
ana_cumle()

public delegate Kayıt_Ara();

string aranan;
bool bulundu=false;
Console.WriteLine("Aradığınız Öğrencinin Adını Giriniz");
aranan=Console.ReadLine();
For each(ogrencilerim a in ogrenci)
{
İf (a.ad==aranan)
{
bulundu=true;
Console.WriteLine("Aradığınız öğrenci Bulundu");
Console.WriteLine(a.ad)
Console.WriteLine(a.soyad)
Console.WriteLine(a.bolum)
Console.WriteLine(a.no)
}
if bulundu==false)
{
Console.WriteLine("Aradığınız öğrenci Bulunamadi");
        }
    }
}

Bunu Yazdır

  Webbrowser nesnesi ile erişim
Gönderen: orcund - 02-07-2017, 08:04 AM - Forum: C# Form Application - Cevap Yok

Arkadaşlar merhaba,


browser nesnesi ile SGK sistemine giriş yapıp ilgili dönem beyannamelerini bilgisayara indirmek istiyorum. Sorun şuki sistem içinde bir javascript kodu bunu yapmama engel oluyor; 

Kod:
function checkname()


[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]{ try[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]{[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]var isRemote=true;[/font][/size][/color]



[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]try{ var wl= "" + window.location;[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]if (wl.indexOf("localhost")>-1)[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]isRemote=false;[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]}catch(Err2){}[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]if(false && isRemote)[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]{ if (window.name!='EBildirgeUygulamaPopup')[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]{ //window.open('/WPEB/amp/loginldap','EBildirgeUygulamaPopup',width='+(screen.width-15)+','height='+(screen.height-70)+',status=no,toolbar=no,menubar=no,directories=no,location=no,scrollbars=yes,​resizable=yes,alwaysRaised=no,screenX=20,screenY=5,titlebar=yes,z-lock=yes,left=0,top=0');[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]//EBildirgeUygulamaPopup=window.open('/WPEB/amp/loginldap','EBildirgeUygulamaPopup','width=580,height=263,status=no,toolbar=no,m​enubar=no,directories=no,location=no,scrollbars=yes,resizable=yes,alwaysRaised=n​o,screenX=20,screenY=5,titlebar=yes,z-lock=yes,left=0,top=0');[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]//-last current EBildirgeUygulamaPopup=window.open('/WPEB/amp/loginldap','EBildirgeUygulamaPopup','width='+(screen.width-15)+',height='+(screen.height-80)+',status=yes,toolbar=no,menubar=no,directories=no,location=no,scrollbars=yes​,resizable=yes,alwaysRaised=no,screenX=20,screenY=5,titlebar=yes,z-lock=yes,left=0,top=0');[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]EBildirgeUygulamaPopup=window.open('/WPEB/amp/loginldap','EBildirgeUygulamaPopup','width='+(800)+',height='+(screen.height-80)+',status=yes,toolbar=no,menubar=no,directories=no,location=no,scrollbars=yes​,resizable=yes,alwaysRaised=no,screenX=20,screenY=5,titlebar=yes,z-lock=yes,left=0,top=0');[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]//EBildirgeUygulamaPopup.window.resizeTo(600, 303);[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]self.close();[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]}[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]//else[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]//{ alert ('ok to login'); }[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]}[/font][/size][/color]



[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]}[/font][/size][/color]

[color=#000000][size=xx-small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]catch(Err){}[/font][/size][/color]



benim kodlarım ise şöyle ;


         
Kod:
  WebBrowser.Document.Window.Frames[0].Document.GetElementById("j_username").InnerText = userName.Text;
           WebBrowser.Document.Window.Frames[0].Document.GetElementById("isyeri_kod").InnerText = isyeriKod.Text;
           WebBrowser.Document.Window.Frames[0].Document.GetElementById("j_password").InnerText = sifre.Text;
           WebBrowser.Document.Window.Frames[0].Document.GetElementById("isyeri_sifre").InnerText = isyeriSifre.text";
           WebBrowser.Document.Window.Frames[0].Document.GetElementById("isyeri_guvenlik").InnerText = metroTextBox1.Text;
           //EBildirgeUygulamaPopup.Document.Window.Frames[0].Document.Forms["formA"].InvokeMember("click");
           WebBrowser.Document.Window.Frames[0].Document.GetElementById("btnSubmit").InvokeMember("click");





Anladığım kadarıyla ilgili title name sorgusu yapmakta javascript ve eğer EBildirgeUygulamaPopup değilse yeni bir pencere açmakta. Bende bundan dolayı 


Kod:
       private void EBildirgeUygulamaPopup_DocumentCompleted(object sender, WebBrowserDocumentCompletedEventArgs e)
       {
           string isim = "EBildirgeUygulamaPopup";
           WebBrowser.Document.Title = isim;
           dynamic doc = WebBrowser.Document;
           doc.Title = isim;
           MessageBox.Show(WebBrowser.Document.Title);
       }



bu kodları kullandım ama pek bir gelişme olmadı.. Sonuç yine hüsran

Bunu Yazdır

  Fluent NHiberNate ile inner Join sorunu
Gönderen: bahtiyar_h - 02-06-2017, 22:39 PM - Forum: C# Form Application - Cevap Yok

Merhaba, İki tablodan oluşan basit bir yapım var.

SQL tabloları= Kategori(Id,Adi) ve Urun(Id,Adi,KategoriId)


Sorunum şu, Veritabanındaki tüm kayıtları GridControl ün içinde listeleyebiliyorum. Ancak "Urun" Tablosundaki "KategoriId" alanının yerine "Kategori" tablosundaki "Kategori adı" gelsin istiyorum. Inner Join ile rahat bir şekilde yapabiliyorum ancak. Fluent Nhibernate ile ilk defa yapmaya çalışıyorum ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olur musunuz...

KategoriMap   Classım

Kod:
using System.IO;
using FluentNHibernate.Mapping;
using MvcUrunYonetimiDemo1.Model;

namespace MvcUrunYonetimiDemo1.Mapping
{
   public class KategoriMap : ClassMap<Kategori>
   {
       public KategoriMap()
       {
           Id(x => x.Id);
           Map(x => x.Adi);

           
           HasMany(x => x.Urunler)
               .KeyColumns.Add()
               .Inverse()
               .Cascade.AllDeleteOrphan();

       }
   }
}





UrunMap  Classım

Kod:
using FluentNHibernate.Mapping;
using MvcUrunYonetimiDemo1.Model;

namespace MvcUrunYonetimiDemo1.Mapping
{
   public class UrunMap : ClassMap<Urun>
   {
       public UrunMap()
       {
           
           Id(x => x.Id);
           Map(x => x.Adi);
           Map(x => x.Fiyat);
           Map(x => x.KategoriId);

           
           References(x => x.Kategori)
               .Column("KategoriId")
               .Not.Nullable();
       }
   }
}




Kategori   Class

Kod:
using System.Collections.Generic;

namespace MvcUrunYonetimiDemo1.Model
{
   public class Kategori
   {
       public Kategori()
       {
           Urunler=new List<Urun>();
       }

       public Kategori(string adi) : this()
       {
           Adi = adi;
       }

       public virtual int Id { get; set; }
       public virtual string Adi { get; set; }
       public virtual IList<Urun> Urunler { get; set; }

       public virtual void UrunEkle(Urun urun)
       {
           Urunler.Add(urun);
           urun.Kategori = this;
       }

   }
}



Urun Classım

Kod:
namespace MvcUrunYonetimiDemo1.Model
{
   public class Urun
   {
       public virtual int Id { get; set; }
       public virtual string Adi { get; set; }
       public virtual decimal Fiyat { get; set; }
       public virtual int KategoriId { get; set; }
       public virtual Kategori Kategori { get; set; }
   }
}



Form1.cs

Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Windows.Forms;
using FluentNHibernate.Cfg;
using FluentNHibernate.Cfg.Db;
using MvcUrunYonetimiDemo1.Model;
using NHibernate;
using NHibernate.Linq;

namespace MvcUrunYonetimiDemo1
{
   public partial class Form1 : Form
   {
       
       public Form1()
       {
           InitializeComponent();
       }

       private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
       {
           TreeListDoldur();
       }

       private static ISessionFactory SessionFactory
       {
           get
           {
               return
                   Fluently.Configure()
                       .Database(
                           MsSqlConfiguration.MsSql2012.ConnectionString(
                               x =>
                                   x.Server("SERVER\\SQLEXPRESS")
                                       .Database("UrunDB")
                                       .Username("sa")
                                       .Password("1234")))
                       .Mappings(x => x.FluentMappings.AddFromAssemblyOf<Form1>())
                       .BuildSessionFactory();
           }
       }

       private void btnEkle_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           using (var sessionFactory = SessionFactory)
           using (var session = sessionFactory.OpenSession())
           using (var transaction = session.BeginTransaction()){

               
               var kategori = new Kategori(txtKategoriAdi.Text);
               kategori.UrunEkle(new Urun { Adi = txtUrunAdi.Text, Fiyat = Convert.ToDecimal(txtFiyat.Text) });

               session.Save(kategori);
               
               transaction.Commit();

               var tumUrunler = session.Query<Urun>().ToList();
               treeList1.DataSource = tumUrunler;
               gridControl1.DataSource = tumUrunler;

           }
           MessageBox.Show("Kayıt Başarılı.");
       }

       void TreeListDoldur()
       {
           using (var sessionFactory = SessionFactory)
           using (var session = sessionFactory.OpenSession())
           using (var transaction = session.BeginTransaction())
           {
               var tumUrunler = session.Query<Urun>().ToList();                
               treeList1.DataSource = tumUrunler;
               gridControl1.DataSource = tumUrunler;
           }
       }
   }
}

Bunu Yazdır

  Dinamik Şekilde Oluşan ve Sayısı Belli Olmayan Checkboxların Olay Kontrolü
Gönderen: Lügat - 12-28-2016, 11:38 AM - Forum: Proje İstek Hattı - Cevap Yok

Veritabanındaki kayıt sayısına bağlı olarak oluşan checkboxların kontrolunu nasıl sağlarım? Yapmak istediğim tıklanan checkboxın herhangi bir bilgisini almak(Name, text, id vs.). Yardımlarınızı bekliyorum Gülümseme Kolay gelsin Gülümseme 

Bunu Yazdır

  3 tablo ile işlem yapma
Gönderen: ByVlKing - 12-23-2016, 07:50 AM - Forum: C# Form Application - Cevap Yok

Merhaba Arkadaşlar,

Aşağıda belirttiğim gibi personeli adlarını c#'da combobox'a atıyorum. 
Daha sonra personelden herhangi birini seçtiğimizde Personel_Servisleri tablosunda kaç tane servisi var ise onu tespit edip, 
Servisler tablosundan da servis isimlerini 2. bir combobox'a yazdırmak istiyorum.
Select ile denedim olmadı inner join ile denedim bir türlü yapamadım, yardımcı olabilir misiniz?


1.Tablo (Personel_Bilgileri)
   
     id=Otomatik Sayı
     Personel_adi=Metin

2. Tablo (Personel_Servisleri)

    id=Otomatik Sayı
   Personel_id=Sayı
   Servis_id=Sayı

3. Tablo(Servisler)

   id=Otomatik Sayı
   Sarvis_Adi= Metin

Bunu Yazdır

  Exif Reader (Resimden Yer Tespiti)
Gönderen: mustafaalbayrak - 12-18-2016, 07:01 AM - Forum: C# Console Application - Cevap Yok

Fotografların GPS bilgsini okuyarak Google Maps üzerinden arama yapan bir araçtır.

http://rgho.st/6PLH52RMh

Bunu Yazdır

  Word to UDF (Uyap Dosya Formatı)
Gönderen: mustafaalbayrak - 12-18-2016, 06:44 AM - Forum: C# Form Application - Cevap Yok

Merhabalar;
word ile oluşturulmuş doc ve rtf uzantılı dosyaları UDF formatına dönüştürmek için bir proje tasarladım ama convert işlemi konusunda takıldım.Zaten programında amacı bu.Dolayısıyla böyle bir application'a ihtiyaç duymaktayım.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek varmıdır?

Bunu Yazdır

  ACİLLL YARDIM! Herhangi bir dilde maksimizasyon uygulaması
Gönderen: berkan - 12-14-2016, 18:06 PM - Forum: Proje İstek Hattı - Cevap Yok

Merhaba arkadaşlar,herhangi bir programlama dilinde grafik yöntemiyle maksimizasyon probleminin yazılımı için yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Bunu Yazdır